مقدمه: شواهدی مبنی بر اثر ویتامین D برچاقی وجود دارد. همچنین، ارتباط بین کمبود ویتامین D با کبد چرب غیر الکلی در دست بررسی است. هدف این مطالعه، بررسی اثر مکمل یاری ویتامین D در کنار رژیم غذایی کم کالری بر آنزیم های کبدی، درجه درگیری کبد و شاخص های تن سنجی در افراد مبتلا به کبد چرب بود.
روش بررسی: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی دوسوکور تصادفی می باشد و با مشارکت 80 بیمار مبتلا به کبد چرب غیر الکلی و البته با کمبود ویتامین D انجام گرفت. به افراد جهت همسان سازی برنامه غذایی، رژیم غذایی کم کالری داده شد. هر دو گروه به مدت 12 هفته و هر هفته یک عدد پرل ویتامین D یا دارونما مصرف کردند. آنزیم های کبدی، سونوگرافی کبد و مجاری صفراوی و فاکتورهای تن سنجی در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه گیری شد.
یافته ها: مطالعه با حضور 73 نفر به اتمام رسید. پس از 12 هفته، آنزیم های کبدی و درجه درگیری کبد در گروه آزمون در مقایسه با گروه دارونما بطور معنی داری کاهش یافت (0.005> P). در گروه آزمون میزان وزن حدود 9 کیلوگرم نسبت به ابتدای مداخله کاهش یافت (0.005> P) .
نتیجه گیری: مکمل یاری ویتامین D در کنار رژیم غذایی کم کالری در بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی و هایپوویتامینوز D اثر بسزایی در کاهش فاکتورهای تن سنجی و بهبود آنزیم ها و درجه درگیری کبد دارد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |