مقدمه: آفلاتوکسین ها معمولا توسط گونه های آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس تولید می گردد، این سموم در انواع مواد غذایی از جمله برنج یافت می شوند، هدف از انجام این پژوهش بررسی ارتباط بین مصرف برنج و دفع ادراری آفلاتوکسین M1 در زنان مراحعه کننده به مراکز بهداشتی شهر یزد می باشد .
روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی – مقطعی بوده که در سال 1393 با مشارکت 85 نفر از خانم های ساکن شهر یزد مراجعه کننده به مراکز بهداشتی انجام شد. با استفاده از پرسشنامه در خصوص مصرف برنج در 72 ساعت قبل سوال شد و غلظت آفلاتوکسین M1 در نمونه های ادرار به روش الایزا اندازگیری شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که از مجموع 85 نفر شرکت کننده، 94 درصد از افراد، دفع کننده آفلاتوکسین M1 بودند . بر اساس آنالیز آماری اختلاف معناداری بین میزان دفع آفلاتوکسین M1 و مصرف برنج (0.015 =p) و همچنین میزان دفع آفلاتوکسین M1 با نوع برنج مصرفی (ایرانی، وارداتی، مخلوط) (0.023 =p) وجود داشت .
نتیجه گیری: مطابق نتایج بدست آمده می توان نتیجه گرفت با افزایش میزان مصرف برنج، دریافت روزانه آفلاتوکسین به طور مستقیم افزایش می یابد. لذا میزان آفلاتوکسین در برنج های مصرفی توسط زنان شهر یزد در حد بالایی بوده و افراد زیادی در معرض غلظت بالایی از افلاتوکسین و خطرات مرتبط با آن قرار دارند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |