دوره 14، شماره 5 - ( آذر و دی 1394 )                   جلد 14 شماره 5 صفحات 150-141 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghaneian M, Ehrampoush M, Jebali A, Mozaffary S, Hekmatimoghaddam S, Fallahzadeh H et al . The study of the stability, toxicity and antimicrobial effect of allicin solution. TB 2016; 14 (5) :141-150
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-1911-fa.html
قانعیان محمد تقی، احرامپوش محمد حسن، جبالی علی، مظفری خسروی سمانه، حکمتی مقدم سید حسین، فلاح زاده حسین و همکاران.. بررسی پایداری، سمیت و اثر ضد میکروبی محلول آلیسین. طلوع بهداشت. 1394; 14 (5) :141-150

URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-1911-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد ، Email:samanehmozaffary@gmail.com,
چکیده:   (4734 مشاهده)

چکیده

مقدمه: آلیسین از عصاره سیر گرفته شده و به واسطه گروه تیوسولفونات توانایی اتصال به گروه‌های تیول پروتئین‌ها را دارد. این اتصال باعث تخریب انواع پروتئین‌ها و آنزیم‌های مهم میکروب‌ها شده و می‌تواند بر طیف وسیعی از ویروس‌ها، باکتری‌ها، قارچ‌ها و انگل‌ها موثر باشد. هدف این مطالعه بررسی پایداری، سمیت و اثر ضد میکروبی آلیسین محلول می‌باشد.

روش بررسی: نخست سریال غلظت (31،62، 125، 250، 500 میکروگرم در میلی‌لیتر) محلول آلیسین تهیه و در معرض سوسپانسیون سوش‌های استاندارد باکتریایی شامل سودوموناس آئروژینوزا(ATTC 25987)، اشریشیاکلی(ATTC 25922) و استافیلوکوکوس اوررئوس(ATTC 25923) و سوش‌های استاندارد قارچی شامل کاندیدا آلبیکنس(ATTC 10231) و آسپرژیلوس نیجر(ATTC 16888) قرار داده شد و در نهایت کمترین غلظت مهاری(MIC50 وMIC90) این ترکیب علیه هر سوش، تعیین گردید. برای بررسی سمیت، نخست سوسپانسیون سلول‌های پوست موش، نژاد بالب سی تهیه و به مدت 6، 12 و 24 ساعت در معرض سریال غلظت محلول آلیسین قرار گرفت. سپس با تست MTT میزان حیات سلولی با توجه به کنترل محاسبه گردید. برای بررسی پایداری محلول آلیسین، نخست تعدادی قطعه سنگ مرمر استریل شده تهیه و به طور جداگانه روی سطح آنها با محلول آلیسین آغشته گردید. بعد از گذشت  6، 12 و 24 ساعت از قطعه سنگ‌ها نمونه‌گیری و روی پلیت نوترینت آگار تلقیح شد. محیط‌های کشت به مدت 48 ساعت در 37 درجه سانتی‌گراد انکوبه شده و در نهایت تعداد کلونی‌های رشد کرده در هر پلیت، شمارش گردید.

یافته‌ها: تست میکرودایلوشن نشان داد کمترین میزان MIC50 برای محلول آلیسین مقدار 62 میکروگرم بر میلی لیتربرای سوش کاندیدا و بیشترین میزان MIC50 برای سوش استافیلوکوکوس اورئوس مشاهده گردید. محلول آلیسین بر روی همه سوش‌های باکتریایی و قارچی مورد مطالعه اثر ضد میکروبی دارد. همچنین این مطالعه به ما نشان داد که سمیت محلول آلیسین به مقدار اندکی وابسته به زمان و غلظت بوده ولی افزایش زمان تا 24 ساعت تاثیر چشمگیری بر کاهش پایداری این ماده نداشت.

نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج محلول آلیسین دارای خاصیت ضدمیکروبی بوده و سمیت آن ناچیز و قابل اغماض می‌باشد. همچنین این ماده از پایداری بالایی در شرایط محیطی برخوردار است.

متن کامل [PDF 160 kb]   (1602 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/10/29 | پذیرش: 1394/10/29 | انتشار: 1394/10/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb