چکیده
مقدمه: امروزه افزایش امید به زندگی، کاهش میزان مرگ و میر و بهبود شرایط بهداشتی موجب بالا رفتن شمار سالمندان، به عنوان یکی از گروههای آسیب پذیر جامعه شده است. بنابراین امنیت غذایی یکی از پیش نیازهای ضروری برای سلامت سالمندان است. مطالعه حاضر به منظور بررسی وضعیت امنیت غذایی سالمندان وعوامل مرتبط با آن طراحی واجرا شدهاست.
روش بررسی: این مطالعه توصیفی مقطعی درسال 1391 و با مشارکت 300 نفر از سالمندان شهر اراک انجام شده است. روش بررسی، با استفاده از پرسش نامه امنیت غذایی FaCPS-FSSM اعتبارسنجی شده برای سالمندان با انجام مصاحبه صورت گرفت. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرم افزار SPSS و بکارگیری آزمون آمای کای اسکویر، t مستقل، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون انجام پذیرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد که 3/39 درصد از سالمندان دارای امنیت غذایی کامل، 29 درصد ناامن غذایی بدون گرسنگی، 7/20 درصد ناامنی غذایی متوسط و 11 درصد ناامنی غذایی شدید میباشند. ارتباط معنیداری بین سطح سواد، شغل، وضعیت تاهل، نمایه توده بدن، ابتلا به بیماریهای مختلف و بعد خانوار با امنیت غذایی حاصل شد(05/0>p).
نتیجهگیری: با توجه به اینکه نزدیک به 7/60 درصد از سالمندان مورد مطالعه از درجاتی از ناامنی غذایی به سر میبردند، همچنین با توجه به عوامل مختلفی که در این مطالعه رابطه معنیداری با این مشکل داشتند، لزوم توجه به این مشکل در این طبقه از جمعیت آسیبپذیر جامعه بیش از پیش ضرورت پیدا کرده است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |