چکیده
مقدمه: نظر به نقش مهم صنایع در آلودهسازی محیط، پژوهش حاضر به منظور بررسی کارایی روش تلفیقی انعقاد شیمیایی و پروکسون (O3/H2O2) در تصفیه فاضلاب رنگی کارخانجات لوازم خانگی طراحی شده است.
روشبررسی: این پژوهش از نوع تجربی بوده و در مقیاس آزمایشگاهی بر روی فاضلاب واحد رنگ کاری کارخانه تولید لوازم خانگی انجام پذیرفت. نمونه برداری به شیوه مرکب انجام شد. فرآیندهای مورد استفاده فرآیند انعقاد شیمیایی و اکسیداسیون پیشرفته (پروکسون) میباشد. در این تحقیق تعداد 250 نمونه مورد آزمایش قرار گرفت. جهت انجام مرحله انعقاد شیمیایی از منیزیم کلراید، پلی آلومینیوم کلراید و آهن III کلرید، پلیمر کاتیونی و بنتونیت استفاده شد. در این تحقیق از دستگاه هایی نظیر اسپکتروفتومتر مدل DR 2000، جارتست و رآکتور ازن زنی استفاده گردید و بر روی نمونهها آزمایشاتی نظیر COD و رنگ سنجی مطابق دستورالعمل Standard Method بر روی نمونهها صورت پذیرفت.
یافتهها: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که هر یک از منعقدکنندههای مورد بررسی در pH بهینه خود توانستند به ترتیب 85/86 % (منیزیمکلراید)، 47/88% (پلیآلومینیومکلراید) و 41/85% (آهن III کلرید) در حذف COD تاثیرگذار باشند. پلیآلومینیوم کلراید با 92/90% بالاترین راندمان حذف رنگ را حاصل نمود. همچنین بالاترین راندمان حذف COD مربوط به ترکیب منیزیم کلراید (mg/l 4/1)، پلی آلومینیوم کلراید (mg/l 6/0) و پلیمرهای کاتیونی (mg/l 4/0) با راندمان 11/89% بود که رنگ را نیز به میزان 38/93% حذف نمود. با انجام فرآیند اکسیداسیون پیشرفته به روش پروکسون بر روی فاضلاب پیش تصفیه شده در مرحله انعقاد شیمیایی راندمان حذف COD از 11/89% به 67/99% رسید.
نتیجهگیری: به دلیل حالت سوسپانسیونی این نوع فاضلاب میبایستی در ابتدا جامدات محلول موجود در فاضلاب حذف شده و سپس فرآیندهای تکمیلی به منظور تصفیه بهتر انجام پذیرد. از این رو فرآیند پروکسون در ترکیب با فرآیند انعقاد شیمیایی دارای قابلیت بسیار بالایی در حذف COD و رنگ از فاضلاب کارخانجات لوازم خانگی میباشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |