دوره 11، شماره 2 - ( شهریور 1391 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 97-83 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zazouli M, Yousefi Z, Eslami A, Bagheri Ardebilian M. Evaluation of the Different Fenton Processes Combined with Coagulation- Flocculation Pretreatment in Landfill Leachate Treatment. TB 2012; 11 (2) :83-97
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-185-fa.html
ززولی محمدعلی، یوسفی ذبیح‏اله، اسلامی اکبر، باقری اردبیلیان مریم. ارزیابی عملکرد انواع فرآیندهای فنتونی در ترکیب با فرآیند انعقاد و لخته‌سازی متداول در تصفیه شیرابه محل دفن. طلوع بهداشت. 1391; 11 (2) :83-97

URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-185-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی مازندران ، z.yousefi2004@gmail.com
چکیده:   (15142 مشاهده)

  سابقه و اهداف: فرآیندهای اکسیداسیون پیشرفته نظیر فنتون و فتو فنتون به طور موثری برای اکسیداسیون ترکیبات آلی مقاوم و تبدیل آنها به مواد بی‌خطر در شیرابه کاربرد دارند. با این حال ، اطلاعات اندکی در مورد استفاده از فرآیند فنتون اصلاح شده در تصفیه شیرابه وجود دارد. بنابراین، هدف از این مطالعه تصفیه شیرابه زباله های شهری توسط سه فرآیند فوق در ترکیب با فرآیند انعقاد و لخته‌سازی به عنوان پیش‌تصفیه می‌باشد.

  روش بررسی: این مطالعه یک مطالعه تجربی است که با استفاده از سیستم پایلوت آزمایشگاهی انجام شد. شیرابه مورد استفاده از دفن زباله شهری قائم شهر جمع آوری شد. کلیه آزمایشات و آنالیز نمونه به روش کتاب استاندارد آزمایشهای آب و فاضلاب انجام شد.

  یافته‌ها: نتایج این تحقیق نشان داد که فرآیند انعقاد و لخته‌سازی متداول با کلرور فریک در شرایط بهینه حداکثر حدود45 درصد COD را حذف می‌نماید. ترکیب فرآیند پیش‌تصفیه با فرآیندهای فنتونی راندمان حذف را بطور قابل توجهی افزایش می‌دهد. بطوریکه راندمان حذف COD در شرایط یکسان در سه فرایند فنتون، فتوفنتون و فنتون اصلاح شده به ترتیب 89، 45/85 و 82/81 درصد بود. در هرسه فرایند میزان تجزیه‌پذیری شیرابه ( BOD5/COD ) افزایش می‌یابد که در فرآیند فتوفنتون بیش از دو فرایند دیگر می‌باشد.

نتیجه‌گیری: فرآیند فتو-فنتون با پیش‏تصفیه دارای بیشترین راندمان در تصفیه شیرابه می‏باشد. اما هزینه و مشکلات بهره‌برداری آن بیش از دو فرآیند دیگر می‌باشد. کارایی فنتون اصلاح شده کمتر از دو فرایند دیگر است اما این فرایند در pH بالاتری عمل می‌کند و مشکلات تنظیم pH آن کمتر می‌باشد.
متن کامل [PDF 344 kb]   (2573 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1391/6/28 | انتشار: 1391/6/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb