دوره 16، شماره 3 - ( مردادو شهریور 1396 )                   جلد 16 شماره 3 صفحات 116-106 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


، moslem.taheri2009@yahoo.com
چکیده:   (4215 مشاهده)
چکیده
مقدمه :نقائص مادرزادی قلب به وضعیتی گفته می شود که از زمان تولد بوجود می آید و برروی ساختار قلب نوزاد و همچنین عملکرد آن تاثیر میگذارد،این نقائص میتواند نوع مختلف از خفیف (مثل یک سوراخ کوچک دربین حفره های قلب)تا نوع شدید(مثل نقص یا ضعف در قسمتی از شکل قلب)داشته باشد.
روش بررسی:این مقاله یک مطالعه مروری است که در آن از مقالات منتشر شده به زبان فارسی و انگلیسی که در پایگاههای معتبریمثل  Pubmed,Springer ,SID  Medline ,Google Scholar,
نمایه شده استفاده است،همچنین برای این بررسی از کلید واژه های مرتبط  و موجود در MESH استفاده و بدون محدودیت زمانی در پایگاههای قید شده جستجو شد.
یافته ها:شیوع ناهنجاریبه طور کلی کمتر از یک مورد در صد تولد بدست آمد و در بین ناهنجاری ها نفص دیواره ی بطنی(VSD)،نقص دیواره ی دهلیزی(ASD) ،بازبودن مجرای شریانی(ASD)و تترالوژی فالوت(TOF)بیشترین فراوانی را در بین انواع ناهنجاری های مادرزادی قلب به خود اختصاص  دادند.عواملی چون سن بالای والدین هنگام لقاح،ابتلای مادران به دیابت ،آنفلوآنزا و بیماری های تب دار ومصرف دارو در طی بارداری و عدم مصرف مولتی ویتامین قبل و حین بار داری توسط مادران در تولد نوزاد با ناهنجاری مادرزادی قلب تاثیر داشتند.
نتیجه گیری:با توجه به مطالعات انجام شده و وجود عوامل خطر متعدد در ایجاد این ناهنجاری لزوم یک برنامه ریزی دقیق جهت بررسی بیشتر در ارتباط با عوامل خطر ایجاد این ناهنجاری و همچنین مداخلات تاثیر گذار به منظور کاهش عوامل خطر شناسایی شده به خصوص در دوران بارداری ضروری به نظر می رسد.
این مقاله برگرفته از پایان نامه کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد می باشد.
 
متن کامل [PDF 163 kb]   (2698 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (7402 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/11/22 | پذیرش: 1393/3/5 | انتشار: 1396/6/26

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.