دوره 17، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1397 )                   جلد 17 شماره 1 صفحات 23-14 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد ، moasbio@gmail.com
چکیده:   (3029 مشاهده)
مقدمه: تشخیص زودهنگام استئوپروز کلیدی برای پیشگیری است، لیکن تشخیص، بدون استفاده از روش های تشخیصی مناسب ، به علت پیچیدگی عوامل خطر استئوپروز و روند تدریجی از دست رفتن استخوان مشکل است هدف این مطالعه ارائه و سنجش کارایی یک الگوی پیشگویی استئوپروز با استفاده از تکنیک درخت تصمیم به عنوان یک روش تشخیصی  براساس عوامل خطر در دسترس است تا  به وسیله آن افراد درمعرض خطر  برای انجام فعالیت های پیشگیرانه  شناسایی شوند.
روش بررسی : برای انجام این مطالعه از داده های  131 زن با سن 20 تا 40 سال  استفاده شد. متغیر پاسخ  مقدار تراکم استخوان (t-score  ) ناحیه 4L-1L  کمری بود که به دوگروه نرمال(1- =< t-score) و در معرض خطر استئوپروز (1- >  t-score) تقسیم شد. به منظور تعیین عوامل خطر استئوپروز از مدل درخت تصمیم به روش ارزیابی متقاطع با  4=k  و رگرسیون لوجستیک استفاده شد. برای بررسی دقت پیش بینی دو مدل،  سطح زیرمنحنی مشخصه عملکرد  (AUROC)به کار گرفته شد. تحلیل داده ها با نرم افزار R انجام شد.
یافته ها: سه متغیر تعداد حاملگی ، BMI و میزان کلسیم به عنوان عوامل خطر استئوپروز از مدل درختی به دست آمد و سطح زیر منحنی مشخصه عملکرد  درخت تصمیم و رگرسیون لوجستیک به ترتیب برابر  665/0  و 686/0  حاصل شد.
نتیجه گیری:  سطح زیر منحنی مشخصه عملکرد برتری نسبی رگرسیون لوجستیک را نشان داد که با توجه به مزایای درخت تصمیم به کار گیری همزمان دو روش پیشنهاد می شود.
 
متن کامل [PDF 217 kb]   (1708 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/9/1 | پذیرش: 1393/10/21 | انتشار: 1397/2/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.