Zareei S, Ehrampoush M, Mazloomima S, Ghaneian M, Hajimohammadi B, Dehghan A. Evaluation of Microbial Quality of Sausage Slicers at Food Retail Food Stores in Shiraz, Iran. TB 2014; 13 (3) :54-63
URL:
http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-1116-fa.html
زارعی سیف اله، احرام پوش محمد حسن، مظلومی سید محمد، قانعیان محمد تقی، حاجی محمدی بهادر، دهقان عزیزا.... بررسی کیفیت میکروبی دستگاه های برش دهنده کالباس در فروشگاه های عرضه مواد غذایی شهر شیراز. طلوع بهداشت. 1393; 13 (3) :54-63
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-1116-fa.html
دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، mazloomi@sums.ac.ir
چکیده: (5847 مشاهده)
مقدمه: پژوهش حاضر با هدف بررسی کیفیت میکروبی تیغه دستگاه های برش دهنده کالباس در فروشگاه های عرضه مواد غذایی شهر شیراز انجام شد.
روش بررسی:در این مطالعه 60 عدد از تیغه های دستگاه های برش دهنده کالباس مربوط به فروشگاههای عرضه مواد غذایی واقع در شمال، جنوب، شرق و غرب شهر شیراز مطابق با استاندارد ایزو نمونه برداری گردید. سپس نمونه ها از نظر ویژگی های میکروبی با استفاده از محیط های کشت اختصاصی آزمایش شدند. داده های حاصل به کمک نرم افزار16 SPSS و آزمونهای آمار توصیفی و ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: از نظر شمارش کلی باکتریایی، کلی فرم و استافیلوکوکوس اورئوس کواگولاز به ترتیب 23، 4 و 6 درصد از تیغه دستگاههای برش دهنده کالباس وضعیت غیر رضایت بخشی داشتند. تنها در دو مورد استافیلوکوکوس اورئوس کواگولاز مثبت در سطوح تیغه مشاهده گردید. همه تیغه های برش دهنده عاری از سالمونلا و اشریشیاکلی بودند. کمترین میزان شمارش کلی باکتریایی، کلی فرم و استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب مربوط به شمال، غرب و جنوب شهر شیراز بود.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که آلودگی برخی از دستگاههای برش دهنده کالباس به دلایلی مانند روش شستشوی نامناسب و دستکاری های غیر بهداشتی بیش از حد استاندارد است. بر اساس داده های بدست آمده تلاش بیشتری در راستای بکار گیری اصول بهداشت فردی و بهداشت محیط در مراکز عرضه مواد غذایی مورد نیاز می باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1392/2/2 | پذیرش: 1392/4/12 | انتشار: 1393/6/29