دوره 13، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1393 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 71-58 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ، ensieh_sharifi2011@yahoo.com
چکیده:   (6313 مشاهده)
مقدمه:شیر و فرآورده های آن با دارا بودن موادمغذی،ازنظرکمی وکیفی یکی ازاساسی ترین موادغذایی بوده‌‎و با توجه به شرایط مادران بارداروشیرده‌ یکی ازمناسبترین غذاها برای تأمین مناسب نیازهای این دوران بوده واثرات بسیار مفید و موثری بر مادر وجنین خواهدداشت. هدف از این مطالعه، بررسی آگاهی، نگرش و عملکرد مادران باردار در خصوص مصرف شیرولبنیات در شهر یزد است. روش بررسی:مطالعه حاضربه صورت توصیفی وازنوع مقطعی بوده‌که با مشارکت 254نفر از مادران شهر یزد در سال 1392 انجام شده‌است. ابزار جمع‌آوری اطلاعات پرسشنامه‌ای مشتمل بر متغیرهای دموگرافیک و سوالات آگاهی،نگرش وعملکرد بود. داده‌های جمع‌آوری شده‌ با استفاده ازنرم افزار 18SPSS وآزمون‌های توصیفی واستنباطی تجزیه وتحلیل شدند. یافته‌ها:میانگین سن مادران98/4 ±8/26سال بود،که 8/50% ازآنها،حاملگی اول‌شان راسپری می‌کردند. 8/39% از مادران در مورد شیر و لبنیات آگاهی خوب داشتند و 8/13% زنان از نگرش خوبی در این زمینه برخوردار بودند. در بخش عملکرد فقط 3/6% از مادران شیر و لبنیات را بر اساس مقادیرتوصیه شده مصرف می‌کردند. همچنین تفاوت معناداری بین مصرف شیردردوران غیربارداری وبارداری مشاهده‌شد. علاوه براین میان میزان تحصیلات و آگاهی رابطه معناداری نشان داده ‌شد. مطابق یافته‌های پژوهش آگاهی وعملکرد همبستگی معناداری نداشتند ولی همبستگی مستقیم ومعناداری میان نگرش، عملکرد وآگاهی، نگرش مشاهده ‌شد. نتیجه گیری:نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که سطح آگاهی و نگرش اکثر مادران باردار درخصوص شیر و لبنیات در حد متوسط است و مقدار مصرف و لبنیات مادران باردار مورد مطالعه، کمتر از مقادیر توصیه شده می باشد. لذا برای ارتقای سلامتی مادران و فرزندان آنها که آینده ساز جامعه هستند نیاز به اتخاذ تدابیر لازم از جمله ارتقای آگاهی های تغذیه ای به خصوص در مورد مصرف شیر و لبنیات لازم است. این مقاله برگرفته از پایان نامه دانشجویی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.
متن کامل [PDF 298 kb]   (1861 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/4/25 | پذیرش: 1393/4/25 | انتشار: 1393/4/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.