دوره 16، شماره 3 - ( مردادو شهریور 1396 )                   جلد 16 شماره 3 صفحات 20-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد ، shhekmati2002@yahoo.com
چکیده:   (4265 مشاهده)

مقدمه: افزایش گلوکز خون یکی از مهمترین عوامل ایجاد کننده ی  استرس اکسیداتیو دربیماری دیابت و درنهایت ایجاد عوارض قلبی - عروقی است. هدف از مطالعه ی ما بررسی اثر پودر گیاه کندل کوهی بر میزان پراکسیداسیون لیپیدها دربیماران دیابتی بود.
روش بررسی: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی کنترل دار تصادفی  و دوسوکور، بین 150 نفر ازمبتلایان به دیابت نوع ۲ در مرکز تحقیقاتی درمانی دیابت یزد انجام شد.با تقسیم بندی بیماران در سه گروه به ترتیب، روزانه کپسول های 100 و 500 میلی گرمی پودر گیاه و دارونما داده شد. نمونه های خون قبل و بعد از مصرف پودر گیاه گرفته شد. پس از اندازه گیری شاخص ها، داده ها با نرم افزار SPSS  نسخه 16 و با سطح اطمینان 95%  و05/0 P<، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: میانگین مالون دی آلدئید، قبل و بعد از  مصرف به  ترتیب  در گروه  دارونما :03/0 ± 59/0 و  03/0 ± 58/0 ، در گروه دوز100 میلی گرمی 07/0 ± 44/0 و 09/0 ± 41/0  و برای دوز 500 میلی گرمی 07/0 ± 45/0 و 04/0 ± 26/0  میکرومولار بدست آمد. در گروه دوز 500 میلی گرمی، شاخص های چربی خون و قند خون ناشتا دارای کاهش بسیارمعنی داری بعد از مصرف پودر گیاه بودند.
نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که مصرف پودر گیاه باعث کاهش شاخص های نامتناسب پلاسما (قند خون، تری گلیسیرید، کلسترول خون) و پراکسیداسیون لیپیدها (مالون دی آلدئید) در بیماران دیابتی می شود.

متن کامل [PDF 258 kb]   (1741 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (3124 مشاهده)  
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/10/10 | پذیرش: 1393/5/4 | انتشار: 1396/6/26

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.