دوره 12، شماره 2 - ( تابستان 1392 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 135-124 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد ، farsad446@yahoo.com
چکیده:   (9035 مشاهده)

  مقدمه: کشتارگاه به عنوان محلی جهت تأمین منبع غذایی اساسی برای انسانها، نقش مهمی را در سلامت اجتماع ایفا می کند. در صورتی که اصول بهداشتی درکشتارگاهها رعایت نشود، افراد مصرف کننده گوشت ممکن است به بیماریهای مختلف مبتلا شوند. باتوجه به اهمیت موضوع، مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت بهداشتی کشتارگاه های استان یزد انجام شد.

  روش بررسی: دراین مطالعه توصیفی- تحلیلی،14 کشتارگاه استان یزد به روش سرشماری موردبررسی قرارگرفتند. باتوجه به اهداف تحقیق، پرسشنامه ای جهت بررسی وضعیت بهداشتی کشتارگاههای دام و طیور تهیه شد. برای پاسخ دادن به هرسؤال سه گزینه شامل"مطلوب "،" نامطلوب " و"متوسط" درنظرگرفته شده بود. سپس دو نفراز کارشناسان بهداشت محیط طی 4 جلسه آموزش های لازم در خصوص چگونگی امتیازدهی به هرکدام ازموارد را فراگرفتند. بر حسب اهمیت موضوع به هرکدام ازآیتم هاباحضور کارشناسان بهداشت محیط وبه صورت کارگروهی و مشاوره ای امتیاز لازم داده شد.

  یافته ها: وضعیت کشتارگاه های مورد بررسی ازنظر بهداشت فردی(7%)، امکانات موردنیاز (43%)، ساختمان(64.5%)، ابزارووسایل کار(57%)، دفع فاضلاب(14%)، آب(93%) و جمع آوری ودفع زباله(57%) مطلوب بوده است.

  نتیجه گیری: بطورکلی این مطالعه نشان داد که فقط کشتارگاه جدید یزد دارای استانداردهای ضروری بهداشت محیطی بوده وسایرکشتارگاه ها دارای نواقص بهداشتی متعددی هستندکه این مسأله توجه ودقت بیشتری را درجهت بهبود و ارتقای وضعیت بهداشتی کشتارگاهها ازسوی مسئولین ذیربط را می طلبد.

  

 

متن کامل [PDF 194 kb]   (3995 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/6/27 | پذیرش: 1392/7/1 | انتشار: 1392/7/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.