دوره 12، شماره 1 - ( بهار 1392 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 97-89 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
چکیده:   (20544 مشاهده)

  مقدمه : هوش هیجانی از پنج مولفه درون فردی، بین فردی، انطباق پذیری، مدیریت استرس و خلق کلی تشکیل شده است . سطح پایین هوش هیجانی را می توان از طریق آموزش افزایش داد. محققان معتقدند که شادکامی، شامل حالت خوشحالی و یا سرور (هیجانات مثبت)، راضی بودن از زندگی و فقدان افسردگی و اضطراب (عواطف منفی) است.هدف از این پژوهش بررسی تأثیر آموزش هوش هیجانی بر افزایش شادکامی دختران خوابگاهی است.

  روش بررسی : این پژوهش با روش کارآزمایی بالینی تصادفی شده انجام شد . که دارای دو گروه است و هر دو گروه دو بار مورد ارزیابی قرار گرفته اند. نخستین ارزیابی با اجرای یک پیش آزمون و دومین ارزیابی با اجرای یک پس آزمون صورت گرفت که گروه آزمایش مورد مداخله 10جلسه آموزش مولفه های هوش هیجانی به مدت 2 ساعت قرار گرفتند و باگروه کنترل مقایسه شدند . 443 نفر از دانشجویان دختر خوابگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد در سال 1390 با روش نمونه گیری مناسب انتخاب شدند. در ادامه از بین دانشجویانی که نمره شادکامی آنها از میانه پایین تر بود 60 نفر به طور تصافی انتخاب شدند (30 نفر گروه کنترل و 30 نفر گروه آزمایش).

  یافته ها : تحلیل داده ها نشان می دهد که میانگین تفاضل نمرات شادکامی پیش آزمون و پس آزمون گروه آزمایش با میانگین تفاضل نمرات شادکامی پیش آزمون و پس آزمون گروه کنترل تفاوت معنی دار دارد ( 001 p

  نتیجه گیری : آموزش مولفه های هـوش هیجانی باعث می شود تا فرد، بـهـتر بتواند با مسایلی که ویژه محیـط های خوابگاهی است، کنار آید و از شادکامی بالا تری برخوردار شود.

 

واژه‌های کلیدی: هوش هیجانی، شادکامی، دانشجویان
متن کامل [PDF 142 kb]   (3137 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/3/27 | انتشار: 1392/3/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.