دوره 11، شماره 4 - ( اسفند 1391 )                   جلد 11 شماره 4 صفحات 102-91 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد ، dr.olia@ssu.ac.ir
چکیده:   (13543 مشاهده)

  سابقه و اهداف: رضایتمندی بیمار مفهوم مهمی است که بعنوان یکی از حیطه های مهم حاکمیت خدمات بالینی مورد توجه قرار گرفته است. نظریات بیماران در حیطه کیفیت خدمات، آئینه ای صاف از نقاط قوت و ضعف ماست. به کار بستن راهکار های مناسب می تواند باعث ارتقاء کیفی خدمات و جلوگیری از اتلاف هزینه نیز بشود.

  روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه توصیفی- تحلیلی و مقطعی بود که جامعه مورد پژوهش بیماران پذیرش شده در بخش های بستری بیمارستان سوانح سوختگی در نه ماهه ی اول سال 1390 بودند. تعداد افراد نمونه 542 بیمار بود که با روش طبقه بندی با تخصیص مناسب از جامعه مورد نظر انتخاب شدند. ابزار گرد آوری اطلاعات پرسشنامه ا ی شامل 24 سؤال بود که با استفاده از مقیاس درجه بندی لیکرت مورد سنجش قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزارهای 18 Spss و16 Amos و روش های آماری توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شد.

  یافته ها: به طور کلی 2/81% از مراجعین از خدمات ارائه شده رضایتمندی خوب،6/18% متوسط و 2/0 % رضایتمندی متوسط داشتند. بیشترین میزان رضایتمندی مربوط به خدمات پزشکی(3/93%) و کمترین رضایتمندی مربوط به امکانات رفاهی(80%) بود. طبق نتایج بدست آمده از آزمون تحلیل مسیر، اتاق عمل و امکانات و خدمات بخش بیشترین تأثیر را در میزان رضایت بیماران داشتند و همچنین بین متغیر های جنس، سطح تحصیلات و مدت اقامت با رضایت کلی بیمار ارتباط معنی داری وجود داشت.

  نتیجه گیری: با توجه به ارتباط معنی دار میان شاخص های محیط و خدمات بیمارستان با رضایت بیماران می توان با برنامه ریزی در جهت بهبود وضعیت بیمارستان به افزایش رضایت بیماران اقدام نمود.

 

 

متن کامل [PDF 186 kb]   (2679 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1391/12/22 | انتشار: 1391/12/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.