دوره 17، شماره 6 - ( بهمن و اسفند 1397 )                   جلد 17 شماره 6 صفحات 60-46 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دانشگاه اصفهان ، asharifi98@gmail.com
چکیده:   (2446 مشاهده)
مقدمه:آسیب‌دیدگی‌های جسمی- حرکتی نوعی آسیب است که یک یا چند فعالیت اساسی زندگی فرد را محدود می‌کند و مانع بروز کارآمد توانایی‌های بدنی یا روانی در فرد می‌شوند. بنابراین مردان مبتلا به این نوع معلولیت در فرایند زندگی خود با چالش­ها و مشکلات خاصی روبرو خواهند شد. یکی از مهم­ترین این چالش ها ازدواج و انتخاب همسر در جهت حمایت عاطفی، روانی و جسمانی از مرد می­باشد. لذا هدف  از این پژوهش تبیین تجارب و چالش های مردان مبتلا به آسیب های جسمی حرکتی با محوریت ازدواج می­باشد.
روش بررسی: این پژوهش به شیوه کیفی، به روش پدیدارشناسی، با نمونه­گیری هدفمند و استفاده از مصاحبه ژرف­نگر با 16مردکه مبتلا به آسیبهای جسمی حرکتی بودندانجام شد. مصاحبه­ها ضبط شدند، سپس به صورت کتبی ثبت گردید و به روش Colaizzi مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ­ها: یافته­های حاصل از تجربیات و چالش های مردان مبتلا به آسیب جسمی- حرکتی در 6 مضمون اصلی (نگرانی­های شغلی، ترس از ناتوانی در روابط جنسی، ترس از طرد، معضلات درمانی، باورها و اعتقادات مذهبی، خود اثبات گری در زندگی) و 20 مضمون فرعی که به صورت زیرگروه­های مضامین اصلی کدبندی شده­اند، خلاصه گردید.
نتیجه­ گیری: این یافته­ها می­تواند اطلاعات لازم  در خصوص شناخت مشکلات، دغدغه­ها و چالش های اصلی مردان مبتلا به آسیب جسمی حرکتی در زمینه ازدواج را فراهم کند و راهگشای بسیاری از متخصصان و مسئولین در زمینه ارائه خدمات و حمایت هایی در جهت توانبخشی اجتماعی معلولان جسمی حرکتی باشد. 
 
متن کامل [PDF 538 kb]   (1530 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/3/24 | پذیرش: 1397/7/2 | انتشار: 1397/12/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.