دوره 15، شماره 3 - ( مرداد و شهریور 1395 )                   جلد 15 شماره 3 صفحات 246-221 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Derakhshan Z, Ebrahimi A, Faramarzian M, Sedighi Khavidak S, Ehrampoush M. New Technologys in Atrazine Removal from Environment with Emphasis on Biodegradation: A Review. TB 2016; 15 (3) :221-246
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-2288-fa.html
درخشان زهرا، ابراهیمی اصغر، فرامرزیان محمد، صدیقی خویدک سمانه، احرامپوش محمد حسن. بررسی فناوری‌های نوین در حذف آفت‌کش آترازین از محیط زیست با تأکید بر تجزیۀ‌زیستی: یک مطالعه مروری. طلوع بهداشت. 1395; 15 (3) :221-246

URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-2288-fa.html


مرکز تحقیقات زیست فناوری پزشکی، واحد اشکذر، دانشگاه آزاد اسلامی ، sedighi.samaneh@yahoo.com
چکیده:   (4789 مشاهده)

مقدمه: با کمبود زمین‌های زراعی و از بین رفتن محصولات بوسیلۀ آفات استفاده از آفت‌کش‌هایی مانند آترازین افزایش یافته است. این علف‌کش به دلیل فشار بخار کم، نیمه عمر بالا و تحرک زیاد منجر به آلودگی اکوسیستم‌های گوناگون شده است. آترازین از نظر سمیت در کلاس III بوسیلۀ سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا قرار گرفته است، اما به دلیل توانایی بالقوۀ آن در آلودگی آب‌های زیرزمینی اهمیت بسیاری دارد.

روش بررسی: روش‌های فیزیکی و شیمیایی بسیاری برای حذف این علف‌کش از محیط‌های آبی و خاکی پیشنهاد گردیده، اما این روش‌ها دارای هزینه‌های بسیار و همراه با تولید محصولات جانبی سمی دیگری هستند. با توجه به گسترش علم تعامل انسان و طبیعت، امروزه تصفیۀ بیولوژیکی از اهمیت و توجه خاصی برخوردار است. تصفیۀ بیولوژیکی فرآیندی است که در آن از میکروارگانیزم‌ها برای تبدیل و تجزیۀ مواد آلاینده موجود در محیط زیست استفاده می‌شود.

نتیجه‌گیری: تجزیۀ زیستی از نقطه نظر اقتصادی و زیست محیطی بهترین راهکار برای حذف آلاینده‌های دیرپا از محیط زیست می‌باشد. امروزه استفاده از میکروارگانیسم‌های بومی یا اصلاح شده بوسیلۀ مهندسی ژنتیک برای تصفیۀ محیط‌های آلوده به سموم آفت‌کش بطور فزاینده‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد. در پایان به منظور کاربرد بیشتر این فناوری سبز تعیین خصوصیات خاک و همچنین مطالعات سم‌شناسی محیطی (اکوتوکسیکولوژی) با هدف شناسایی توانایی میکروارگانیسم‌های بومی آب و خاک یک امر ضروری می‌باشد.

متن کامل [PDF 319 kb]   (1996 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/6/29 | پذیرش: 1395/6/29 | انتشار: 1395/6/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb