دوره 16، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1396 )                   جلد 16 شماره 2 صفحات 9-19 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soltan Dallal M M, Monzavipoor M H, Masoumi Asl H, Shirazi M H, Hajikhani S, Rajabi Z. The Study of Campylobacter Frequency in Foodborne Disease Outbreaks in Iran . TB. 2017; 16 (2) :9-19
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-2258-fa.html
سلطان دلال محمد مهدی، منزوی پور محمد حسن، معصومی اصل حسین، شیرازی محمد حسن، حاجی خانی سارا، رجبی زهرا. بررسی فراوانی کمپیلوباکتر در طغیانهای ناشی از بیماریهای منتقله از غذا درکشور. طلوع بهداشت. 1396; 16 (2) :9-19

URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-2258-fa.html


استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (45 مشاهده)

مقدمه: بیماری‌های منتقله از غذا یکی از مشکلات گسترده و رو به رشد در جوامع بشری هست. گونه‌های کمپیلوباکتر از مهم‌ترین پاتوژن های عامل گاستروآنتریت های باکتریایی هستند که عموماً از طریق مواد غذایی با منشأ حیوانی منتقل می‌شوند. هدف این مطالعه شناسایی کمپیلوباکتر در نمونه‌های طغیان اسهالی ناشی از بیماری‌های منتقله از غذا در سطح کشور است.

روش بررسی: این مطالعه مقطعی-توصیفی در بهار و تابستان سال 1394 بر روی 102 طغیان ناشی از غذا که شامل تعداد 305 نمونه سوآپ مدفوع افراد مبتلا به اسهال از استان‌های مختلف ایران بود، صورت گرفت. تمامی نمونه‌ها ازنظر کشت میکروب کمپیلوباکتر موردبررسی و نتایج مطالعه با آنالیز توصیفی، آزمون کای دو و با استفاده از نرم‌افزار SPSS21 صورت پذیرفت.

یافته‌ها: از کل 102 طغیان غذایی ، بیشترین موارد مربوط به استان زنجان با 25 طغیان (5/24%) واستان یزد با 70 نمونه اسهال( 23% ) بیشترین موارد را گزارش کردند. از 305 مورد اسهالی 119 مورد (39%) مربوط به غذا، 35 مورد (5/11%) ناشی از آب و 151 مورد (5/41%) نامشخص بود (001/0>P). از کل طغیان‌ها دو طغیان از استان یزد آلوده به کمپیلوباکتر از نوع کمپیلوباکترکلی بودند. علائم بالینی بیماران شامل اسهال معمولی (9/30%)، کرامپ شکمی (5/68%)، تب (8/31%)، سردرد (3/42%)، اسهال خونی (2/5%)، تهوع (3/62%) و استفراغ (9/64%) بود.

نتیجه‌گیری: نتایج بدست آمده نشان داد که گونه کمپیلو باکتر کلی بر خلاف گذشته که گونه ژژونی به عنوان عامل اسهال شناخته شده بود،در این تحقیق به عنوان عامل اسهال در طغیانهای غذایی کشور معرفی گردید.

     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۵/۶/۱۹ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱۰/۱ | انتشار: ۱۳۹۶/۴/۲۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb