دوره 16، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1396 )                   جلد 16 شماره 2 صفحات 1-8 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

hajimohammadi B, ehrampoush M H, hashemi S, khalatbari limaki S, zare F, taheri soudjani M. The effect of electron irradiation on aflatoxin B1 in pistachio production process inoculated with Aspergillus flavus. TB. 2017; 16 (2) :1-8
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-2042-fa.html
حاجی محمدی بهادر، احرام پوش محمد حسن، هاشمی سیما، خلعتبری لیماکی سپیده، زارع فاطمه، طاهری سودجانی مسلم. بررسی اثر پرتوالکترونی بر روند تولید آفلاتوکسین B1در پسته های تلقیح شده با آسپرژیلوس فلاووس. طلوع بهداشت. 1396; 16 (2) :1-8

URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-2042-fa.html


دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
چکیده:   (73 مشاهده)

مقدمه: پسته  یک محصول مهم صادراتی در برخی از کشورها به ‌ویژه ‌ایران است. پسته‌ در بین محصولات کشاورزی با بالاترین خطر آلودگی به آفلاتوکسین قرار دارد. آفلاتوکسین B1 بیشترین پتانسیل سرطان‌زایی را در بین آفلاتوکسین ها دارد. بدون شک معضل اصلی و مهم کشور در عرصه صادرات پسته، مسئله آلودگی پسته به آسپرژیلوس فلاووس و آفلاتوکسین و پیدا کردن راه مناسب جهت پیشگیری از تولید آن است. لذا هدف از این مطالعه تعیین اثر پرتو الکترونی بر روند تولید آفلاتوکسین  B1در پسته های تلقیح شده با آسپرژیلوس فلاووس بود.

روش بررسی: مطالعه حاضر به صورت مداخله ای(تجربی) انجام شد. اسپور آسپرژیلوس فلاووس تولید کننده آفلاتوکسین به 10 نمونه  بسته بندی شده پسته، تلقیح گردید. نمونه های پسته در دوزهای 1، 3، 5 و 7 کیلوگری با پرتوالکترونی مواجهه یافتند. سپس نمونه ها در بازه زمانی صفر،210،180،90،60،30 روز در دمای محیط نگهداری گردیده و با نمونه های شاهد از نظر تولید آفلاتوکسین B1 با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 توسط آزمون Kruskal Wallis مقایسه شدند. سنجش آفلاتوکسین B1 به وسیله کیت الایزا و با دو بار تکرار انجام گردید.

یافته ها: میانگین غلظت آفلاتوکسین در کل نمونه ها 97/59 نانوگرم بر گرم بود. بین میزان تولید آفلاتوکسین در دوزهای مختلف در روزهای صفر،90،60،30 تغییر معنی داری از نظر آماری مشاهده نگردید(05/0<P) ولی در روزهای 180 و 210 دارای سطح معنی بینابینی بود(06/= P).

نتیجه گیری: قرار دادن نمونه های پسته در معرض پرتوالکترونی می تواند با از بین بردن قارچ از تولید سم آفلاتوکسین پیشگیری نماید.

     
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۴/۱۲/۲۲ | پذیرش: ۱۳۹۵/۳/۱۰ | انتشار: ۱۳۹۶/۴/۲۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb