دوره 14، شماره 6 - ( ویژه نامه بهمن و اسفند 1394 )                   جلد 14 شماره 6 صفحات 422-410 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد ، narges_jani@yahoo.com
چکیده:   (4499 مشاهده)

مقدمه: شواهدی مبنی بر اثر ویتامین D برچاقی وجود دارد. همچنین، ارتباط بین کمبود ویتامین D با کبد چرب غیر الکلی در دست بررسی است. هدف این مطالعه، بررسی اثر مکمل یاری ویتامین D در کنار رژیم غذایی کم کالری بر آنزیم های کبدی، درجه درگیری کبد و شاخص های تن سنجی در افراد مبتلا به کبد چرب بود.

روش بررسی: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی دوسوکور تصادفی می باشد و با مشارکت 80 بیمار مبتلا به کبد چرب غیر الکلی و البته با کمبود ویتامین D انجام گرفت. به افراد جهت همسان سازی برنامه غذایی، رژیم غذایی کم کالری داده شد. هر دو گروه به مدت 12 هفته و هر هفته یک عدد پرل ویتامین D یا دارونما مصرف کردند. آنزیم های کبدی، سونوگرافی کبد و مجاری صفراوی و فاکتورهای تن سنجی در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه گیری شد.

یافته ها: مطالعه با حضور 73 نفر به اتمام رسید. پس از 12 هفته، آنزیم های کبدی و درجه درگیری کبد در گروه آزمون در مقایسه با گروه دارونما بطور معنی داری کاهش یافت (0.005> P). در گروه آزمون میزان وزن حدود 9 کیلوگرم نسبت به ابتدای مداخله کاهش یافت (0.005> P) .

نتیجه گیری: مکمل یاری ویتامین D در کنار رژیم غذایی کم کالری در بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی و هایپوویتامینوز D اثر بسزایی در کاهش فاکتورهای تن سنجی و بهبود آنزیم ها و درجه درگیری کبد دارد.

متن کامل [PDF 200 kb]   (1413 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1392/10/25 | پذیرش: 1392/11/7 | انتشار: 1394/12/22

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.