دوره 16، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1396 )                   جلد 16 شماره 2 صفحات 31-45 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hamidian N, Solaimani M, Salehi-Abargouei A, Fallahzadeh H, akrami mohajeri F. Prevalence of Listeria monocytogenes in traditional ice cream, Yazd, IRAN (1394) and compared to other studies in different parts of Iran. TB. 2017; 16 (2) :31-45
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-1932-fa.html
حمیدیان نگار، سلیمانی میثم، صالحی ابرقوئی امین، فلاح زاده حسین، اکرمی مهاجری فاطمه. بررسی میزان شیوع لیستریا مونوسیتوژنز در بستنی سنتی عرضه شده درشهر یزد در سال1394 و مقایسه با سایر مطالعات در نقاط مختلف ایران. طلوع بهداشت. 1396; 16 (2) :31-45

URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-1932-fa.html


استادیار دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد ، fateme.akrami@gmail.com
چکیده:   (209 مشاهده)

مقدمه: لیستریا مونوسیتوژنز عامل بیماری لیستریوزیس می­باشد که علائم شدیدی مانند مننژیت، سپتی سمی و سقط جنین ایجاد می­کند. با توجه به اینکه اطلاعات اندکی از آلودگی  بستنی سنتی در ایران وجود دارد، هدف از این پژوهش تعیین میزان شیوع لیستریا مونوسیتوژنز در نمونه­های بستنی سنتی عرضه شده در شهر یزد و بررسی خلاصه مطالعات گزارش آلودگی لیستریا مونوسیتوژنز در غذاهای ایرانی و انجام متا آنالیز برای شیر خام و بستنی سنتی  برای کل کشور  بود.

روش بررسی: در این مطالعه 85 نمونه بستنی سنتی به طور تصادفی جمع آوری شد و برای تعیین حضور لیستریا مونوسیتوژنز از محیط­های کشت غنی کننده و انتخابی و آزمون­های بیوشیمیایی استفاده شد. با استفاده از کلید واژه­های از جمله شیوع، لیستریا مونوسیتوژنز، شیرخام، بستنی و ایران از بانک­های اطلاعاتیSID ,Magiran   ,PubMed, Scopus Google Scholar و Science Direct  تعداد 26 مورد از مقالات مرتبط با شیر خام و بستنی سنتی  جمع آوری شدکه وارد متاآنالیز شدند.. ناهمگونی آماری بین مطالعات با استفاده از آزمون کوکران Q و I-squared محاسبه شد و داده ها با روش متاآنالیز مدل اثرات تصادفی و با نرم افزار STATA نسخه 2/11 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ­ها: بر پایه­ی آزمون­های میکروبی هیچکدام از نمونه­ها به لیستریامونوسیتوژنز آلوده نبودند. نتایج متاآنالیز نشان داد که شیوع لیستریا مونوسیتوژنز در شیر خام 4 درصد و بستنی سنتی 7/1 درصد بود. مقدار P کمتر از 05/0 از نظرآماری معنی دار در نظر گرفته شد.

نتیجه گیری: با توجه به مصرف شیر خام و یا استفاده از آن در فرآورده­های لبنی سنتی در ایران، نبود کنترل مناسب، می­تواند سبب بروز خطرات جدی در سلامت جامعه شود.

متن کامل [PDF 214 kb]   (19 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۴/۱۱/۱۷ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۲/۲۵ | انتشار: ۱۳۹۶/۴/۲۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb