دوره 11، شماره 2 - ( شهریور 1391 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 118-107 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال ، Faridemohammadi2010@yahoo.com
چکیده:   (15173 مشاهده)

  سابقه و اهداف: آب های آلوده به نفت خام یا ترکیبات نفتی یکی از معضلات محیط زیست اند. پاکسازی زیستی یک روش ساده و اقتصادی برای تصفیه آب های آلوده به این آلاینده هاست. هدف از این تحقیق بررسی قدرت تجزیه نفت خام توسط باسیلوس های جداسازی شده از آب های آلوده به نفت خام پالایشگاه نفت اصفهان می باشد.

  روش بررسی: برای این منظور از آب های آلوده به نفت خام در پالایشگاه نفت اصفهان استفاده شد. نمونه های برداشت شده بر روی محیط MSM کشت داده شده و به آن 10000 ppm نفت به عنوان تنها منبع کربنی باکتری ها اضافه شد.این محیط کشت بر روی تکان دهنده ای با دور 150 rpm و دمای 35 درجه سانتی گراد گرماگذاری شد. برای جداسازی باکتری‌های مولد بیوسورفکتانت، از بررسی فعالیت همولیتیک به عنوان اولین معیار جداسازی و غربالگری استفاده شد. برای بررسی قدرت تجزیه نفت خام هر3 سویه خالص شده و کنسرسیوم این3 سویه تست های IR (مادون قرمز) و )GC-MS گاز کروماتوگرافی-اسپکترومتر) گذاشته شد. باسیلوس های خالص شده با روش های تشخیصی بیوشیمیایی و ملکولی شناسایی شدند.

  یافته ها: از بین 12 سویه جداسازی شده، 8 سویه قادر به لیز نمودن اریتروسیت‌های گوسفند و تولید هاله همولیز برروی محیط بلاد آگار بودند. سویه‌های دارای فعالیت همولیتیک برای مطالعات بعدی انتخاب گردیدند. کشش سطحی 3 سویه قابل پذیرش بود.کنسرسیوم این 3 سویه نیز از نظر تولید بیوسورفکتانت بررسی شد ومقادیر 38 ،30،34 mN/m برای 3 سویه خالص شده و 28 mN/m برای کنسرسیوم این 3 سویه بدست آمد. هنگامی‌که توا لی فوق در برنامه BLAST قرار گرفت، نتایج نشان دهنده تشابه 8/99 درصد باکتری های جدا شده با Bacillus subtilis و Bacillus cereus بودند.دو سویه Bacillus subtilis شناسایی شده تنها در 6 نوکلئوتید با هم تفاوت داشتند.

  نتیجه گیری: بررسی های انجام شده نشان داد، عملکرد کنسرسیوم در تجزیه زیستی بسیار مؤثرتر از کشت باسیلوس ها به تنهایی بوده، در واقع کنسرسیوم باسیلوس ها با قدرت بیشتری نسبت به باسیلوس ها به تنهایی در تجزیه زیستی نفت خام در آب های آلوده عمل کرده است.

متن کامل [PDF 910 kb]   (3475 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1391/6/28 | پذیرش: 1394/8/5 | انتشار: 1394/8/5

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.