دوره 16، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1396 )                   جلد 16 شماره 1 صفحات 107-98 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


حوزه معاونت بهداشت وزارت بهداشت ودرمان و آموزش پزشکی ، Malek_ Shokrolahi@yahoo.com
چکیده:   (3346 مشاهده)

مقدمه: برنامه بسیجی الگوی زندگی سالم جهت توسعه همکاری های بین بخشی در دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت تدوین و افرادی به عنوان مربیان بسیج انتخاب شدند. بنابراین مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر بخشی این مداخله  انجام شد.

روش بررسی: مطالعه حاضر، از نوع توصیفی- تحلیلی می باشد که 200 نفر از مربیان سازمان بسیج تحت پوشش دانشگاه های  علوم پزشکی استان تهران به روش سرشماری انتخاب و در سال 93-92  بررسی شدند.  ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه ای محقق ساخته  بود که  روایی و پایایی آن اندازه گیری گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار  SPSS نسخه 15آزمونهای توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند

یافته ها:  در این مطالعه 5/93-5/85 درصد از مربیان بسیج، کتاب های بسیجی الگوی زندگی سالم را خوانده، یا کلاس آموزشی آن را گذرانده و یا خودشان آموزش داده بودند. تفاوت آماری معنی داری بین رفتار تغذیه ای در گروههای مختلف سنی وجود داشت. 004/0 p=  همچنین بین رفتار فعالیت جسمانی و سطوح تحصیلی گروه مخاطب نیز تفاوت آماری معنی داری مشاهده گردید  037/0 p=.

نتیجه گیری: با توجه به یافته های پژوهش،برنامه آموزشی منجر به اتخاذ داوطلبانه رفتار های سالم در مربیان شده است یعنی مربیان بسیج با کسب دانش و مهارت های مورد نیاز توانسته اند گام های موثری در ارتقای سبک زندگی خود بردارند. به نظر می رسد در صورت حمایت از طرحهایی مثل این بتوان در انتقال این مهارتها و رفتار های سالم به گروه های هدف موفقیت  بیشتری کسب کرد.

متن کامل [PDF 519 kb]   (1027 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1032 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/1/25 | پذیرش: 1394/2/6 | انتشار: 1396/2/30

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.