دوره 15، شماره 4 - ( مهر و ابان 1395 )                   جلد 15 شماره 4 صفحات 183-170 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علامه طباطبایی تهران ، nikpoorg@yahoo.com
چکیده:   (4029 مشاهده)

چکیده

مقدمه: تشخیص یک بیماری از بیماری دیگر  برای بیمار و گروه درمانگر بسیار مهم است و این امر در فرآیند تشخیص اتفاق می افتد. وقتی بیماری بیش از یک اختلال تشخیص آماری اختلال روانپزشکی دارد با تشخیص چند گانه یا همبودی مواجه است. بنابراین هدف این پژوهش بررسی  عوامل زیر بنایی مشترک در اختلال همبودی وسواس فکری و افسردگی عمده و نقش عوامل فرهنگی تجلی ساز در بروز عوامل زیربنایی  این اختلال می باشد.

روش بررسی:  300 بیمار به روش نمونه گیری هدف دار از میان بیماران مراکز درمانی روانشناختی تهران انتخاب شدند، و به پرسشنامه محقق ساخته علل فرهنگی همبودی اختلال وسواس فکری و افسردگی عمده، و آزمون منش و خلق و خو کلینجر پاسخ دادند. نتایج به وسیله رگرسیون لجستیک تک متغیره و چند متغیره تجزیه و تحلیل شدند.

یافته ها: نتایج نشان داد متغیر باورهای غلط همراه عدم انعطاف پذیری، کمال جویی مفرط والدین و اهمیت افراطی به نظافت و تمیزی، بدون بررسی تعامل این متغیرها با متغیرهای دیگر، در بروز همبودی این اختلال تأثیر دارند. در بخش عوامل فرهنگی ابعاد ( اهمیت افراطی به نظافت و تمیزی) و (انعطاف ناپذیری و خشونت والدین)، در بخش منش و سرشت، پشتکار، کمال جویی والدین و در بخش کل متغیرها، به وسیله مدل رگرسیون پیش بینی شدند.

بحث و نتیجه گیری: این مطالعه مشخص کرد که در بروز همبودی اختلال وسواس فکری و افسردگی عمده دو عامل فرهنگی، اهمیت افراطی و نظافت و تمیزی و کمال جویی والدین در تعامل با یک زمینه ساز پشتکار منجر به بروز همبودی این اختلال می گردد.

واژه‌های کلیدی: همبودی، علل زیر بنایی، علل فرهنگی
متن کامل [PDF 211 kb]   (1392 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/1/9 | پذیرش: 1394/6/22 | انتشار: 1395/9/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.