دوره 12، شماره 1 - ( بهار 1392 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 154-143 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Naseri S, Heibati B, Asadi A, Gholestani H, Dargahi A. Performance Evaluation of Modified Pumice on Removal Nitrate From Aqueous Solution: Kinetic Studies and Adsorption Isotherm. TB 2013; 12 (1) :143-154
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-467-fa.html
ناصری سیمین، هیبتی بهزاد، اسدی انور، گلستانی فر حافظ، درگاهی عبد الله. بررسی کارایی پامیس اصلاح شده در حذف نیترات از محلول های آبی: مطالعه ایزوترم و سینتیک جذب. طلوع بهداشت. 1392; 12 (1) :143-154

URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-467-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی تهران ، hafezgolstani@yahoo.com
چکیده:   (12060 مشاهده)

  مقدمه : آلودگی آب‌های زیرزمینی و سطحی به نیترات در بسیاری از مناطق دنیا به صورت یک مشکل جدی مطرح است. بالا بودن غلظت نیترات در آب برای کودکان مخاطره آمیز بوده و باعث ایجاد بیماری متهموگلوبینمیا می‌گردد . هدف از این پژوهش بررسی کارائی حذف نیترات با استفاده از کانی پامیس اصلاح شده با آهن و تعیین سینتیک و ایزو ترم های جذب می‌باشد.

  روش بررسی: این تحقیق یک مطالعه تجربی بوده است که در مقیاس آزمایشگاهی به صورت ناپیوسته و در شرایط آزمایشگاهی ) دمای ‍ C ° 25 ( انجام گرفت. پارامتر های مختلفی از جمله غلظت اولیه محلول، زمان تماس و pH بررسی شد. در این پژوهش از دو مدل ایزو ترم فروندلیخ و لانگمایر جهت بررسی واکنش های جذب و محاسبه ثابت تعادل استفاده گردید. غلظت باقیمانده نیترات به وسیله دستگاه اسپکتوفتومتر UV/VIS ( Shimadzo-1700, Japan ) در طول موج‌های 220و 275 نانومتر اندازه گیری شد.

  یافته‌ها: نتایج حاصل از مطالعات ایزوترمی نشان داد که حذف نیترات از معادله فروندلیخ ( 998/0 R2> ) پیروی می کند. در این مطالعه ضریب چسبندگی14/0 Kf = و مقدار نیترات جذب شده به ازای واحد جرم پامیس اصلاح شده برابر mg/g 65/0= qm(mg/g) می باشد. معادله شبه درجه دوم بهترین سازگاری را با توجه به داده های سنتیکی دارد.

  نتیجه گیری : به طور کلی نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که می‌توان از پامیس اصلاح شده با آهن به عنوان جاذب موثر در جهت حذف نیترات از محلول‌های آبی استفاده کرد.

   

 

متن کامل [PDF 304 kb]   (1868 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/3/28 | انتشار: 1392/3/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb