دوره 12، شماره 3 - ( پاییز 1392 )                   جلد 12 شماره 3 صفحات 140-148 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahadi Z, Nabizadeh-Asl L, Akbari M, Mozaffari-Khosravi H, Nadjarzadeh A. Acceptance Level of Free Milk program and the Factors Affecting on it in Girl High Schools in Yazd. TB. 2013; 12 (3) :140-148
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-710-fa.html
احدی زینب، نبی زاده اصل لاله، اکبری مریم، مظفری خسروی حسن، نجارزاده آزاده. میزان پذیرش طرح توزیع شیر رایگان و برخی عوامل موثر بر آن در دبیرستان های دخترانه شهر یزد. طلوع بهداشت. 1392; 12 (3) :140-148

URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-710-fa.html


دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد ، l.nabizade@ssu.ac.ir
چکیده:   (3813 مشاهده)

  مقدمه: با توجه به اهمیت مصرف لبنیات در دوره نوجوانی جهت رشد مطلوب، توزیع شیر رایگان توسط آموزش و پرورش در سال های اخیر در مدارس کشور اجرا شده است. این مطالعه جهت تعیین میزان پذیرش این طرح و عوامل موثر بر آن در دبیرستان های دخترانه شهر یزد انجام گرفت.

  روش بررسی: این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال 1389 با مشارکت 703 دانش آموز دختر دبیرستانی انجام گرفت. نمونه گیری به صورت تصادفی طبقه ای از هر دو منطقه آموزش و پرورش صورت گرفت. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه حاوی سوالات زمینه ای، سوالاتی در مورد میزان پذیرش شیر و عوامل موثر بر آن در بین دانش آموزان انجام گرفت و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه شد.

  یافته ها: 3/37 % از دانش آموزان اصلا شیرهای توزیع شده را مصرف نمی کردند. بین میزان پذیرش شیرهای توزیعی و نمره آگاهی ارتباط معنی داری مشاهده نشد ولی میزان پذیرش با نمره نگرش دانش آموزان ارتباط معنی داری داشت. از بین دانش آموزانی که شیرهای توزیع شده را مصرف می کردند 63% علت مصرف خود را مفید بودن شیر و از بین کسانی که این شیرها را مصرف نمی کردند 64% علت عدم مصرف خود را خوش طعم نبودن شیرهای ارائه شده ذکر کردند.

  نتیجه گیری: میزان پذیرش شیرهای توزیع شده در حد مطلوب نبوده و با توجه به نتایج فراوانترین دلیل عدم پذیرش، طعم نامطلوب بوده است. بهبود کیفیت و حتی اصلاح طعم شیرهای این طرح در افزایش پذیرش نقش به سزایی خواهد داشت.

  

واژه‌های کلیدی: طرح شیر مدارس، پذیرش، آگاهی، نگرش
متن کامل [PDF 168 kb]   (695 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۰/۷/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۰/۱۰/۱۰ | انتشار: ۱۳۹۲/۹/۲۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb