دوره 16، شماره 5 - ( آذر و دی 1396 )                   جلد 16 شماره 5 صفحات 76-65 | برگشت به فهرست نسخه ها

fallahzade H, saberi F, najjarzade A, saberi Z. Study the Effect of Different Doses of Vitamin D Supplementation in Insulin Resistance During Women' s Pregnancy with Missing Data. TB 2018; 16 (5) :65-76
فلاح زاده حسین، صابری فرزانه، نجارزاده آزاده، صابری زهرا. تحلیل مشاهدات گمشده در مطالعه اثر دوزهای مختلف مکمل ویتامین D بر مقاومت به انسولین در دوران بارداری . طلوع بهداشت. 1396; 16 (5) :65-76

دانشگاه شهید صدوقی یزد ، farzanehsaberi12@gmail.com
مقدمه: مطالعه حاضر با هدف جا نهی داده های گمشده و همچنین مقایسه اثر دوزهای مختلف مکمل ویتامین D بر مقاومت به انسولین در دوران بارداری انجام شد.
روش بررسی: یک مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی 104 زن باردار مبتلا به دیابت با سن بارداری کمتر از 12 هفته طی سالهای 1391 الی 1393 انجام شد.این افراد به طور تصادفی به سه گروه تقسیم شده­اند. زنان بارداری که روزانه IU200 ویتامین D دریافت کرده­اند(گروه A)، زنانی که ماهانه IU 50000 ویتامین  Dدریافت کرده­اند(گروهB) و گروه C، زنانی هستند که هر دو هفته یکبار IU 50000 ویتامین D دریافت کرده­اند. در روش تجزیه و تحلیل داده­های مطالعه دو حالت یکبار در حضور داده­های گمشده و بار دیگر بدون حضور داده­های گمشده را مدنظر قرار دادیم. در این مطالعه با در نظر گرفتن مکانیسم MCAR، 4 روش جانهی،  جانهی میانگین، جانهی تصادفی کلی بی­درنگ، جانهی تصادفی بی­درنگ درون رده­ای و نهایتا" جانهی نزدیکترین همسایگی بر روی داده­های گمشده انجام شد.
یافته­ ها: در این مطالعه، در روش جانهی تصادفی کلی بی­درنگ، متغیرهای اختلاف قند خون واختلاف مقاومت به­انسولین نرمال نیستند ودر جدول میانه ودامنه میان چارکی آن­ها گزارش شد.همچنین برای مقایسه 3 گروه برای این متغیرها  از آزمون کروسکال والیس استفاده شد. در روش جانهی نزدیکترین همسایگی متغیراختلاف مقاومت به انسولین نرمال نشد و برای این متغیر هم به همین ترتیب میانه و دامنه میان چارکی گزارش شد و برای مقایسه 3 گروه آن از آزمون کروسکال والیس استفاده شد.همچنین شاخص دلتا برای تمامی روش­های جانهی محاسبه شد.
نتیجه­ گیری: در این مقاله  به منظور ارزیابی و مقایسه روش­های جانهی،  شاخص دلتا محاسبه شد. روش جانهی تصادفی کلی بی­درنگ به عنوان بهترین روش جانهی بیان شد.

این مقاله بخشی از پایان نامه دانشجوی کارشناسی ارشد آمارزیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد است.
دریافت: 1393/10/30 | پذیرش: 1393/12/18 | انتشار: 1396/10/30