دوره 13، شماره 5 - ( آذر و دی 1393 )                   جلد 13 شماره 5 صفحات 141-152 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fallahzadeh H, Farahmand Z, Mohammadi F, Momayyezi M. A Survey on the Relation between Consumption of Fruit and Vegetables and Depression, Anxiety and Stress in Students of Shahid Sadoughi University of Medical Sciences. TB. 2015; 13 (5) :141-152
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-1295-fa.html
فلاح زاده حسین، فرهمند زهرا، محمدی فائزه، ممیزی مهدیه. بررسی ارتباط مصرف میوه و سبزی با افسردگی، اضطراب و استرس در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد. طلوع بهداشت. 1393; 13 (5) :141-152

URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-1295-fa.html


کارشناس ارشد دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد ، Mahdieh_momayyezi@yahoo.com
چکیده:   (2318 مشاهده)
مقدمه : افسردگی در میان قشرهای گوناگون اجتماع وجود دارد و شاخص مهمی در رابطه با بهداشت روانی محسوب می شود. در این میان سلامت روانی دانشجویان گروه های علوم پزشکی با توجه به اهمیت شغلی آنان و این که کارآیی هر انسان درارتباط با سلامت روانی وروحی او است، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. مطالعه ی حاضر با هدف بررسی وضعیت افسردگی، اضطراب و استرس در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی یزد و ارتباط آن با مصرف میوه و سبزی انجام شد. روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی است که در سال 1391 بر روی 200 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد انجام شد. داده ها با روش نمونه گیری خوشه ای دو مرحله ای و با استفاده از پرسشنامه جمع آوری گردید. سوالات پرسشنامه در 2 قسمت شامل الف: اطلاعات زمینه ای و قسمت دوم شامل پرسشنامه استاندارد 21 DASSبود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار 16spss استفاده شد. یافته ها: نتایج نشان داد کسانی که مصرف میوه در آن ها کم بود، درجه افسردگی بالاتری داشتند که این رابطه از نظر آماری معنی دار بود. اما بین اضطراب و استرس با مصرف میوه رابطه معنی داری یافت نشد. از نظر مصرف سبزی، کسانی که مصرف سبزی روزانه آن ها کم بود، درجه بالاتری از افسردگی را داشتند و این رابطه از نظر آماری معنی دار بوده است اما بین اضطراب و استرس با مصرف سبزی رابطه معنی داری یافت نشد. نتیجه گیری: با توجه به پایین بودن میزان مصرف میوه و سبزی در دانشجویان و تاثیری که مصرف آن ها بر بهداشت روان بخصوص حیطه افسردگی دارد، آموزش تغذیه و انجام مطالعات بیشتر جهت یافتن علل و عوامل موثر بر عدم دریافت میوه و سبزی توسط دانشجویان ضروری به نظر می رسد.
واژه‌های کلیدی: افسردگی، اضطراب، استرس، دانشجو، میوه، سبزی
متن کامل [PDF 155 kb]   (450 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۲/۳/۲۱ | پذیرش: ۱۳۹۲/۶/۳۱ | انتشار: ۱۳۹۳/۱۰/۲۸

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb